Завршен збор, уручена признања најзаслужнијим

kocicev zborПредсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић оцијенио је данас да је овогодишњи, 50. Кочићев збор обогаћен великим признањем Унеска који је змијањски вез, јединствену руковотворину са подручја Кочићевог родног краја, ове године уврстило на листу свјетске културне нематеријалне баштине, прво те врсте у цијелој БиХ.

У обраћању на завршној манифестацији „Кочићевог збора“, предсједник Чубриловић, који је на челу Организационог одбора Кочићевог збора, нагласио је да је организација јубиларне манифестације била беспријекорна и изразио захвалност свим институцијама и појединцима који су помогли овај скуп, а посебно конзулат Србије у Републици Српској.

– Посебан печат овогодишње манифестације представља признање и промоција змијањског веза, што је круна вишегодишњих напора бројних појединаца и организација – казао је Чубриловић, истичући да сама чињеница да је прве вечери централне манифстације плато у Стричићима посјетило око 30.000 људи довољно говори о популарности овог скупа у српском народу.

Данашњој, централној манифестацији на стричићком платоу, по процјенама организатора, присуствовало је неколико десетина хиљада посјетилаца, а као што је то и обичај, у оквиру збора одржана је и традиционална корида.

Манифестација је свечано затворена извођењем представе „Са и испод планине“ у Народном позоришту Републике Српске и додјелом признања заслужним за одржавање прошлогодишњег збора.Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *