45.000 посјетилаца на збору

20150904-org odbor koc zboraОрганизациони одбор 50. Кочићевог збора, на челу са предсједником Народне скупштине Републике Српске Недељком Чубриловићем, одржао је данас завршну сједницу на којој је констатовао да је овогодишња јубиларна манифестација, одржана у периоду од 16. до 31. августа, оправдала очекивања и на достојанствен начин репрезентовала лик и дјело Петра Кочића, једног од најзначајнијих српских и јужнословенских књижевника.

Организациони одбор констатовао је да је највећи дио институција и појединаца, који су били укључени у организацију једног од најзначајнијих овогдишњих културно-умјетничких и друштвених догађаја у Републици Српској, успјешно реализовао своје обавезе у оквиру програма 50. Кочићевог збора.

На данашњој сједници истакнута је подршка предсједника Републике Српске, Владе Републике Српске, Града Бања Лука и институција и установа Србије, посебно Конзулата у Бањој Луци.

Констатовано је да је на овогодишњој међународној манифестацији – 50. Кочићевом збору, у књижевном и културно-умјетничком програму учествовало више од 300 књижевника, глумаца, музичара и других умјетника, те да су културне манифестације биле добро посјећене.

Према подацима припадника Центра јавне безбједности Бања Лука, Централној манифестацији и овогодишњем збору присуствовало је више око 45 хиљада посјетилаца.

Организациони одбор закључио је да је, у сарадњи са Завичајним друштвом „Змијање“, већ сада потребно приступити припремама за организовање 51. Кочићевог збора, посебно имајући у виду чињеницу да се идуће године обиљежава стота годишњица од смрти књижевника и народног трибуна Петра Кочића.Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *